Piroska és a farkas

A klasszikus mese  szórakoztató feldolgozása - nem csak gyerekeknek.

Akárcsak az eredeti történetben   Piroska útra indul az erdőn át hogy elemózsiát vigyen nagymamának. Útközben találkozik  a farkassal, aki kiszedi belőle, hogy hova megy, és mit kell mondani, hogy a nagymama ajtót nyisson. Innentől azonban más fordulatot vesz a mese.

Karácsony a nagyinál

(karácsonyra)

A karácsony  igazi családi ünnep. Ennek ma már veszendő értékét mutatja be a darab. Vidéken a nagymamánál sok jó történetet lehet hallani, sőt, meg is lehet látni az állatvilágban hasonló eseményeket. Ezt mutatja be vidáman ez a darab a hitetlen nyúl veszélyes kalandján keresztül

Hernyócska reggelije

Egy óvodáskorúaknak szóló, vidám, zenés bábdarab, amiben a kis hernyót a madarak csivitelése ébreszti fel. Ahogy elindul hernyócska összetalálkozik a gombára éhes Csiga bácsival. Amíg beszélgetnek, ki is nő egy gomba ott mellettük, de arról kiderül, hogy ehetetlen, mert gyilkos galóca. Hernyócska nem marad egyedül, merthogy az erdőben mindig történik valami. Megjelenik sünike, aki nagy gondban van, mert a hátára ragadt falevéltől nem tud rendesen közlekedni.

A színes tojások titka

(húsvétra)

A legfrissebb hírek szerint a baromfiudvarban rejtélyes lopás történt.

Kotkoda asszony frissen tojt tojásai eltűntek. Senki nem tudja, hogy ki volt a tettes. Burkus kutya, a baromfiudvar rendjének őrzője tehetetlenül áll a jelenség előtt, amikor megjelenik Mr. Dubu Nyuszipiszkancs úr, kezében egy színes tojásokkal teli kosár. Felháborodottan közli: „valaki magánlaksértést követett el, és behelyezte ezt a kosarat az odújába, amíg ő nem volt otthon”.

Ravasz rokon

(húsvétra)

Vörös Valér, a róka rettentően el van keseredve. A múltbeli ravaszsága miatt kivívta Burkus kutya, a házőrző „kitüntető” figyelmét, s most viselnie kell az ígérete terhét: vegetáriánus koszton tengődik.

Vörös Valér és a tojások

(húsvétra)

A bábdarabban betekinthetünk egy baromfiudvar életébe. Szépen folyik a húsvéti készülődés, a tyúkok tojják a tojásokat, ám az idillt megzavarja a róka. Megkívánja a tojásokat. Komoly összefogásra lesz szükség hogy ne legyen galiba ezen az ünnepen. Közben megtudhatjuk a húsvét igazi okát is.

Jancsi és Juliska

Bábdarabunk a jól ismert mese feldolgozása – egészen új módon. Egy szerető, egymásért imádkozó családot ismerünk meg. A gyerekek egy nap eltévednek az erdőben, és eljutnak a mézeskalács házikóhoz……De innen már más fordulatot vesznek az események, mint az eredeti mesében. Meglátjuk, hogy a nehéz időkben sem szabad kétségbeesni, nem szabad feladni a reményt, és megtudjuk, ki az, aki minden nehézségben velünk van.