2019/01/08 k 02:32

A király és a só  
A klasszikus mese mai feldolgozásával a gyerekek megérthetik az Apa-Gyermek kapcsolatának lényegét.

De addig sok izgalmas dolog történik, igazi mesebeli fordulatokkal átszőve.

A rút kis kacsa 

Kacsa mama családot alapított, új kiskacsákat költött ki. Már mindegyik fióka kikelt, de egy még mindig nem bújt elő...

Vajon miért késlekedik? Amikor végre kikel, a baromfiudvar népe kétkedve fogadja a megkésett jövevényt.

2017/02/08 sze 03:43

A történet falun, illetve erdőben játszódik. Kizárólag állatok szerepelnek benne (kutyus, a tyúk, a róka, a kacsa, kiscsirkék és a nyúl).

2017/01/16 h 11:43

(Holle anyó meséje nyomán)

Anyuka meséli el a történetet két ikerlányának, akik közül egyik lusta és kedvetlen, a másik mindennek örül és hálás. De mivel teljesen egyformák, a különbség a jellemükben van. Meg akarja velük értetni, hogy mindenki a cselekedete gyümölcsével fog találkozni. Az egyik legfontosabb üzenete a bábdarabnak, hogy nem mindegy, hogyan állunk a dolgainkhoz. Milyen szívvel végezzük a munkánkat a családban és az iskolában, mert ez fogja meghatározni a jövőnket.

2016/12/19 h 02:31

A klasszikus mese  szórakoztató feldolgozása - nem csak gyerekeknek.

Akárcsak az eredeti történetben   Piroska útra indul az erdőn át hogy elemózsiát vigyen nagymamának. Útközben találkozik  a farkassal, aki kiszedi belőle, hogy hova megy, és mit kell mondani, hogy a nagymama ajtót nyisson. Innentől azonban más fordulatot vesz a mese.

2016/12/11 v 03:20

(karácsonyra)

Régi szokások emléke is halványul már. De ezzel a darabbal az volt a cél, hogy a betlehemezés ne menjen feledésbe. Vidáman mutatja be a pásztoron és a kisfiún hiteles feldolgozásban ennek egyik népies módját. Közben hogyhogynem eljutunk Betlehembe.

2016/12/11 v 03:18

(karácsonyra)

A karácsony  igazi családi ünnep. Ennek ma már veszendő értékét mutatja be a darab. Vidéken a nagymamánál sok jó történetet lehet hallani, sőt, meg is lehet látni az állatvilágban hasonló eseményeket. Ezt mutatja be vidáman ez a darab a hitetlen nyúl veszélyes kalandján keresztül

2016/12/11 v 03:15

Egy óvodáskorúaknak szóló, vidám, zenés bábdarab, amiben a kis hernyót a madarak csivitelése ébreszti fel. Ahogy elindul hernyócska összetalálkozik a gombára éhes Csiga bácsival. Amíg beszélgetnek, ki is nő egy gomba ott mellettük, de arról kiderül, hogy ehetetlen, mert gyilkos galóca. Hernyócska nem marad egyedül, merthogy az erdőben mindig történik valami. Megjelenik sünike, aki nagy gondban van, mert a hátára ragadt falevéltől nem tud rendesen közlekedni.

2016/12/11 v 03:06

(húsvétra)

A legfrissebb hírek szerint a baromfiudvarban rejtélyes lopás történt.

Kotkoda asszony frissen tojt tojásai eltűntek. Senki nem tudja, hogy ki volt a tettes. Burkus kutya, a baromfiudvar rendjének őrzője tehetetlenül áll a jelenség előtt, amikor megjelenik Mr. Dubu Nyuszipiszkancs úr, kezében egy színes tojásokkal teli kosár. Felháborodottan közli: „valaki magánlaksértést követett el, és behelyezte ezt a kosarat az odújába, amíg ő nem volt otthon”.

2016/12/11 v 03:05

(húsvétra)

Vörös Valér, a róka rettentően el van keseredve. A múltbeli ravaszsága miatt kivívta Burkus kutya, a házőrző „kitüntető” figyelmét, s most viselnie kell az ígérete terhét: vegetáriánus koszton tengődik.

2016/12/11 v 03:03

(húsvétra)

A bábdarabban betekinthetünk egy baromfiudvar életébe. Szépen folyik a húsvéti készülődés, a tyúkok tojják a tojásokat, ám az idillt megzavarja a róka. Megkívánja a tojásokat. Komoly összefogásra lesz szükség hogy ne legyen galiba ezen az ünnepen. Közben megtudhatjuk a húsvét igazi okát is.

2016/12/11 v 03:03

Bábdarabunk a jól ismert mese feldolgozása – egészen új módon. Egy szerető, egymásért imádkozó családot ismerünk meg. A gyerekek egy nap eltévednek az erdőben, és eljutnak a mézeskalács házikóhoz……De innen már más fordulatot vesznek az események, mint az eredeti mesében. Meglátjuk, hogy a nehéz időkben sem szabad kétségbeesni, nem szabad feladni a reményt, és megtudjuk, ki az, aki minden nehézségben velünk van.

 

2016/12/05 h 12:17

(karácsonyra)

Lev Tolsztoj világhírű klasszikus műve bábelőadásra átdolgozva.
A mindig időszerű témákat feldolgozó darab a szeretetet, együttérzést, elfogadást, emberséget, segítségnyújtást mutatja be. Panov apó egy olyan példakép lehet a gyermekeknek akiben mindezek a jó tulajdonságok megtalálhatóak.

2016/12/05 h 12:16

Marci a Nagymamájához megy látogatóba, aki az erdőszélén lakik. Egy vidám erdei séta során a Visszhang ösvényre téved. Ekkor döbben rá arra, hogy nem mindegy, hogyan beszél, milyen szavakat mond ki. Vajon jó tanulság lesz ez Marcinak? Kiderül a bábdarabból.

 

2016/12/05 h 12:14

Ebben az epizódban a sünike megismerkedik egy elhagyott kis sünilánnyal, aki egyedül maradt. Sünike barátkozó kedve ismét eltűnt, de aztán egy váratlan baleset egy rétisassal mégiscsak jó irányba lendíti.

2016/12/05 h 11:57

Lambinusz, a kis hernyó az intelmek ellenére a maga feje után akar menni. Semmiképpen sem akarja a szabályokat betartani. Saját ötletei azonban izgalmas kalandokba sodorják. Végül belátja, jobb a bölcs tanácsra hallgatni, így a mese végére a kis hernyóból gyönyörű pillangó lesz.

2016/12/05 h 11:53

A kis Sün Benő azzal küzd, hogy erdei barátait ne sértse meg. Ám természete igen szúrós, akárcsak tüskéi. Nagyon vágyik a szeretetre, amit csak akkor tud megkapni, ha megtanul adni. Az erdőben sétáló Kislány megtanítja a kis Sünit a szeretet nyelvére azzal, hogy úgy tudja őt elfogadni, amilyen. Az elfogadásnak és a szeretetnek csodálatos erejét ismerhetjük meg a bábdarab során.